Balkonda Peyzaj;
Balkonlar;
Ne kadar küçük olurlarsa olsunlar bir balkon , bitişiğindeki yaşam alnının yıl boyunca keyif alınabilecek değerli bir görsel uzantısına dönüştürülebilir. Tozlu ve rüzgarlı olsa bile birkaç çiçek yetiştirmeye ve yazları oturup zaman geçirmeye uygun bir mekan haline gelebilir. ‘’… Yaşam alanının değerli bir görsel uzantısı’’
Balkon düzenlenmesi:
İç mekanda kullanılan yer , zemin döşemesine yakın malzemeleri dış mekanda da kullanmak , balkonun kapılarının açıldığı odayla bütünleştirmenin en etkili yollarından biridir. Bununla birlikte balkonuda iç mekana entegre etmek adına odanın içine belirli yerlere birkaç saksı yerleştirmekte dış mekanı içeriye taşımak adına kullanılabilir.Balkonunuzda evin içindeki mobilyalarla aynı tarzda eşyalar kullanmak da aradaki bütünlüğün bozulmamasında kullanılacak diğer yollardan biridir.
Balkonunuzu dışarıdan ya da içeriden aydınlatmak, akşamları da kullanımınızı sağlayacaktır.
Balkonda gölge elde etmede tente , büyük bir şemsiye kullanmak en bilinen yöntemlerden biridir.
Bitkiler dekoratif olmaları yanı sıra gölgelik alan sağlamaları , rüzgarları kesmeleri , istenmeyen görüntüleri gizlemeleri hemde balkonunuza bir ölçüde mahremiyet sağlaması açısından bu konularda yararlı olabilir.
Tasarım alanları: Balkon
Küçük bir balkonu , hoş bir yaşam alnına ve evin tarzını dışarı taşıyan bir mekana dönüştürmenin birbirine zıt yollarını göstermektedir.Balkonun etrafı alçak bir duvarla çevrilidir, bitişiğindeki balkondan bir cam panelle ayrılmaktadır ve iç mekanla arasındaki iki kanatlı sürgülü bir cam kapı bulunmaktadır.
Buradaki düşünce , güçlü tropik düzenleme ve renklerin hem iç hemde dış mekanda kullanılmasıyla balkona ışık ve canlılık katarken bitişiğindeki oturma odasıyla bağlantısını sağlamaktadır.
Porsuk ağacından bir çit , gölge ve mahremiyet sağlarken, her dem yeşil şekilli çalı da heykel özelliği katmaktadır.Saksılardaki çiçekler ve mevsimlik bitkiler ise sezonun renklerini balkona taşır.
Balkonun önüne kısmen kaptan bir duvar , iki ‘’pencere’’ oluşturmaktadır.Raylı panjurlar iki yana çekilerek balkonun ve ufak çizgisinin farklı görüntülerini bir sahne dekoru gibi dramatik bir ekiyle gözler önüne serer.